albertvdaMijn naam is Albert Van Der Auwera en als 70-jarige gepensioneerde kraandrijver in de haven van Antwerpen is bij mij de passie voor vliegtuigen lang geleden ontstaan.

Achter mijn ouderlijke huis, in de Antwerpse Kempen, lag een groot stuk weiland waarop in de jaren vijftig een sportvliegtuigje een noodlanding moest maken. Als jonge knaap liep ik er sneller dan mijn schaduw naartoe om een kijkje te gaan nemen. Dat vond ik geweldig.... een vliegtuig achter ons huis en van af toen is mijn belangstelling naar alles wat vliegt nooit ver weg geweest. Als 10-jarige knaap probeerde ik toen van wat houten latjes een maquette te maken die ik dan ophing in mijn slaapkamer. De afwerking groeide mee met mijn ervaring, want als zelfstandige knutselaar wist ik niet dat er zoiets als een modelmarkt bestond. In het jaar 68 wandelde ik toevallig langs een modelbouwwinkel en na het bekijken van al dat moois kocht ik een lijnbestuurd toestel. Na het bestuderen van de tekening, wat voor mij Chinees leek, begon ik met veel toewijding en zonder hulp van buitenaf aan de constructie. Op de keukentafel verscheen stilaan een vliegtuigje ...... althans dat dacht ik toen. Eindelijk was de dag aangebroken dat ik samen met een vriend de eerste vlucht zou maken op het voetbalveld in de buurt. Na het bevestigen van de besturingskabels, en het starten van de motor, gaf ik het sein om het toestel los te laten. Voor ik besefte dat het ding het luchtruim koos, en na het maken van één snelle looping, plofte mijn trots met een knal terug op moeder aarde.Al wat overbleef was brandhout en een hoop ellende. Ik was ontgoocheld maar toen ik later besefte dat het nooit zou lukken zonder wijze raad ben ik dan maar wijselijk op zoek gegaan naar een modelvliegclub. In Herentals bestond er een vereniging en daar hebben ze mij helemaal ingewijd in het bouwen en vliegen van mijn eerste echte modelvliegtuigje, namelijk een WESTERLY van de firma Svenson. Na +/- 10 jaar bij die club actief te zijn geweest nam mijn werk al mijn vrije tijd in beslag en heb ik noodgedwongen de modelvliegerij op een laag pitje gezet. Maar de kriebels zijn altijd gebleven en na zoveel jaren op non actief heb ik mij in 2003 terug aangesloten bij dezelfde club. De tijd was echter niet blijven stilstaan en een volledige update was noodzakelijk, zowel wat de moderne technieken en de vele mogelijkheden inhielden, als wat de nieuwste ontwikkeling betrof op elektronisch gebied.

Wegens het drukke verkeer en de eindeloze files is op normale werkdagen de verplaatsing naar Herentals haast onmogelijk geworden.
Ik ben dan maar op zoek gegaan naar een vliegclub in mijn buurt, en ja hoor niet ver van mijn achterdeur ben sinds 2010 lid bij de vliegclub ALOUETTE waar ik bijzonder goed ben aanvaard en toffe mensen heb leren kennen. Hopelijk blijft de verstandhouding en mijn gezondheid goed en mag ik noch vele jaren van jullie vriendschap genieten.

Bedankt Alouette en tot ziens op het veld!

Albert "Beer" Van Der Auwera